• Головна
  • Новини Львова
  • Міська рада Львова встановила вартість транспортної роботи для “Львівелектротрансу"

Міська рада Львова встановила вартість транспортної роботи для “Львівелектротрансу"

Міська рада Львова перенесла підвищення тарифів на проїзд у трамваях і тролейбусах до вересня

За кожен кілометр місто буде платити КП “Львівелектротранс“ 119 грн з трамвая і 101 грн з тролейбуса

У пʼятницю, 24 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради встановив вартість транспортної роботи з перевезення пасажирів громадським електротранспортом. Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету.

Вартість роботи Львівелектротранс

З першого додатку до рішення відомо, що місто буде компенсувати КП “Львівелектротранс” 119 грн за вагоно-кіломер  , який проїжджатиме один трамвай, а також 101 грн за кілометр, який проїжджатиме тролейбус.

Зазначимо, на балансі підприємства перебуває 244 одиниці рухомого складу, з яких: 144 трамваї, 99 тролейбусів та 1 електробус. Щорічно послугами електротранспорту користуються близько 42 мільйонів пасажирів, з яких близько 16 мільйонів – пасажири, які мають право на пільговий проїзд.

У цьому ж рішенні виконком переніс подорожчання паперових квитків на проїзд у трамваях і тролейбусах з 1 червня 2024 року на 1 вересня.. Вартість оплати проїзду готівкою зросте із 20 до 25 гривень .

Нагадаємо, цього року проєкти “Львівелектротрансу” коштуватимуть місту 75,831 млн грн. До того ж У Львівській міськраді не вистачає коштів на розмитнення старих німецьких трамваїв, які Німеччина передала Львову безплатно. Замість 26 млн грн "Львівелектротранс" отримає лише 15 млн грн на транспортування та ремонт перших вагонів з Німеччини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності