Львівські лікарі видалили гігантську пухлину з вуха 17-річної дівчини

Гігантська пухлина у вусі: у Львові прооперували 17-річну дівчинку

Пухлина росла і загрожувала життю дівчини

Львівські лікарі прооперували дівчинку з величезним і небезпечним для життя утворенням у вусі, що невпинно росло та руйнувало кістку. 17-річну Юлю успішно прооперували, повідомили у вівторок, 28 травня, у Центрі дитячої медицини “Охматдит”.

Гігантське утворення у вусі загрожувало життю

Раніше 17-річній Юлі з Вінницької області місцеві медики провели операцію з видалення аденоїдів  , оскільки дівчинка скаржилась на біль у вусі і лікарі визначили що саме в аденоїдах причина болю. Однак, протягом наступних пів року дівчині не полегшало, а біль лише посилювався. Крім того, із вуха виділявся гній. Знеболювальні ліки перестали допомагати та в дитини з’явилося запаморочення.

У Львові Юлі поставили діагноз холестеатома — утворення в вусі, яке невпинно росте, інфікується та руйнує кістку. Таке утворення постійно росте і може проникнути в порожнину черепа і цим загрожує життю, тому дівчині терміново зробили операцію з видалення пухлини.

“Операція була дуже складна, бо відбувалася дуже близько до великих судин, лицевого нерва і мозкових оболонок. Холестеатома була гігантською — величиною 5х7х2 см. Її усунули повністю, таким чином і ліквідували загрозу для життя пацієнтки,” — зазначили в “Охматдиті”.

Операція пройшла успішно і холестеатому видалили. 17-річну дівчину вже виписали з лікарні.

Нагадаємо, лікарі Львова два роки боролися за життя 9-річної дитини з ампутованою через рак ніжкою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності