На місці ринку “Добробут” у центрі Львова планують облаштувати сквер

територія парку

Облаштовувати сквер будуть після завершення судових справ щодо цієї ділянки

У Львівській міськраді розглядають можливість створення нового громадського скверу в історичному центрі міста. Йдеться про територію ринку “Добробут”. Відповідне рішення погодили на засіданні виконавчого комітету у п’ятницю, 24 травня.

Сквер об'єднають із наявними зеленими зонами

Новий сквер хочуть облаштувати на площі Князя Ярослава Осмомисла, де зараз розташований ринок “Добробут”, а також на прилеглій території, обмеженій вулицями Лазневою, Сянською та Підмурною. Однак роботи з формування скверу розпочнуться лише після завершення судового розгляду справи щодо земельної ділянки, на якій знаходиться ринок, у разі задоволення позову Львівської міської ради.

Департамент архітектури та просторового розвитку Львівської міськради має підготувати до 31 травня 2024 року дорожню карту формування міського скверу з визначенням його основних параметрів та функціональних особливостей. Крім того, департамент має розробити концепцію зв'язку нового скверу із зеленими зонами вулиці Підвальної та проспекту Свободи для формування центрального "зеленого кільця" на місці історичних оборонних споруд.

Нагадаємо, у травні 2023 року Західний апеляційний господарський суд Львова відклав розгляд справи щодо скасування реєстрації права постійного користування земельною ділянкою ТОВ “Галінвест” та скасування реєстрації права власності на тимчасовий продовольчо-промисловий центр позаду Оперного театру, де ще донедавна був ринок “Добробут”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності