У Львівській громаді з’являться три нові сквери

Засадження скверу в Брюховичах

Два з них будуть у Брюховичах, а один у Рудно

На сесії Львівської міської ради проголосували за створення одразу трьох скверів -– двох у Брюховичах та одного у Рудно. Про це 1 квітня повідомили на сторінці “Львівська громада. Агломерація”.

Сквер у Рудно

У Рудно новий сквер буде поряд із заказником місцевого значення “Лісопарк Рудно”. Під час інвентаризації цієї території з'ясувалося, що 30 соток поблизу заказника, – комунальні землі. “Тож тепер громада матиме у своєму користуванні ще одну зелену зону”, — йдеться у повідомленні. Нею опікуватиметься ДП “Скнилів-парк”. За рішенням сесії, це підприємство має виготовити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,3041 га.

Сквери у Брюховичах

У Брюховичах новостворений сквер розташується на вулицях Незалежності України – Дитячій. Це велика територія площею 1,43 га. Поблизу є дитячий та спортивний майданчики.

“Балансоутримувачі цих майданчиків не в змозі були стежити за чистотою великого масиву. Тож громада звернулася до міської ради з проханням створити тут окремий сквер. Також було звернення від департаменту міської агломерації”, — йдеться у повідомленні. Відтепер новим сквером опікуватиметься ЛКП "Зелений Львів", яке отримало ділянку площею 1,43 га в постійне користування.

“Ще до офіційного присвоєння статусу балансоутримувача комунальники почали прибирати цю територію: почистили від порослі, аварійних гілок, прорідили кущі. У День українських добровольців тут вже встановили інформаційну таблицю та висадили перші дерева”, — повідомляють у Львівській міській раді.

Другий сквер з’явиться у Брюховичах на вулиці Львівській. “Це єдиний зелений простір загального користування в центральній частині міста, яким активно користуються мешканці Брюховичів, а також львів’яни та туристи, які приїжджають відпочивати у Брюховичі на озера. Окрім того, в цьому районі багато житлових багатоквартирних будинків”, — кажуть в управлінні земельних ресурсів.

Мешканці вже звертались до Львівської міської ради з проханням виділити земельну ділянку орієнтовною площею 0,33 га для облаштування скверу на вул. Львівській поряд з храмом Св. Терези від Дитяти Ісуса. Однак цей процес затягнувся, бо на перешкоді стала ОСББ на вул. Львівській 24. Її земельна ділянка межує з потенційними землями скверу й ОСББ планує збудувати там багатоквартирне житло. “Щоб цього не допустити, мешканці створили та підписали електронну петицію”, — йдеться у повідомленні.

Депутати на сесії підтримали петицію мешканців Брюховичів. Тож у 30-денний термін управління земельних ресурсів та Шевченківська районна адміністрація мають розробити дорожню карту реалізації петиції та скерувати її на розгляд та затвердження постійним комісіям архітектури, містобудування та розвитку територій, законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки.

Нагадаємо, перші дерева у сквері на вулиці Незалежності у Брюховичах вже висадили 14 березня у День українського добровольця. Там ростимуть сосни та модрини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності