БЕБ назвало маніпуляцією заяву про тиск на львівський бізнес компанії Dragon Capital

Бюро економічної безпеки України спростувало звинувачення компанії Dragon Capital про тиск на бізнес

Компанія звинуватила БЕБ у “надмірній увазі” до діяльності торгового-розважального центру Victoria Gardens у Львові

Бюро економічної безпеки України відреагувало на заяву компанії Dragon Capital, про “підвищену увагу” БЕБ до діяльності львівського торгово-розважального центру Victoria Gardens, що належить компанії. Йдеться про два розслідування БЕБ, щодо ухилення компанією сплати податків. Звинувачення БЕБ назвало маніпуляцією, про це йдеться у повідомленні Бюро, опублікованому 24 травня.

БЕБ назвало дії компанії маніпуляцією

Заяву про тиск на компанію, Dragon Capital опублікувала вранці у п’ятницю, 24 травня. У ній йдеться про те, що БЕБ “проявляють підвищену увагу до діяльності торгово-розважального центру Victoria Gardens”. У той же день БЕБ відреагувало на звинувачення та назвало подібні дії компанії маніпуляцією:

Звертаємо увагу, що розцінювання факту відкриття кримінального провадження як тиску на бізнес з боку детективів є маніпуляцією. Оскільки, відповідно до чинного законодавства, саме здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні наділяє детектива процесуальними повноваженнями для збору та аналізу інформації, що дозволяє всебічно вивчити обставини справи,” — зазначили в БЕБ.

До слова, у своїй заяві компанія Dragon Capital зазначила, що Бюро економічної безпеки двічі вимагало документи та пояснення щодо ухилення від сплати податків ТРЦ: “Dragon Capital вважає, що дублювання роботи детективів БЕБ та втягування компанії в “історичні” кримінальні провадження є формою тиску на бізнес”

Однак БЕБ пояснило, що перше кримінальне провадження щодо компанії закрили ще наприкінці лютого у 2024 році, після проведення розслідування, а друге — до БЕБ скерувала прокуратура від Нацполіції.

“Що стосується кримінального провадження ТУ БЕБ у Львівській області — у травні цього року, в порядку визначення підслідності, воно було скеровано прокуратурою до БЕБ від Національної поліції України. В рамках перевірки викладених даних детективи направили запит про надання інформації на адресу згадуваної компанії. Наразі готуються матеріали про закриття цього кримінального провадження” — заявили в БЕБ.

Dragon Capital позиціонує себе як найбільшу інвестиційну групу компаній України, що надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Засновником компанії є чеський підприємець Томаш Фіала.

Нагадаємо, компанія Dragon Capital будує індустріальний парк у Львові, який першим в Україні хто став першим орендарем. Першу частину індустріального парку в Рясне Dragon Capital запустила в експлуатацію у лютому цього року. А вже на початку травня, стало відомо хто став першим орендарем М10 Lviv Industrial Park.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності