• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові пасажир-пільговик за місяць здійснив 452 безплатні поїздки: у міськраді можуть ввести ліміт

У Львові пасажир-пільговик за місяць здійснив 452 безплатні поїздки: у міськраді можуть ввести ліміт

фото кмовне

У міськраді розглядають запровадження ліміту в 60 поїздок на місяць для однієї пільгової ЛеоКарти

У Львові розглядають можливість обмежити кількість безоплатних поїздок у міському транспорті для власників пільгових ЛеоКарт. Така ініціатива спрямована на економію бюджетних коштів в умовах воєнного часу. Про це у четвер, 23 травня, повідомили у Львівській міській раді.

Обмеження не діятимуть для учасників бойових дій та учнів

Згідно з даними системи е-квиток, один пільговик у середньому здійснює 18 поїздок на місяць. Однак є випадки, коли окремі особи реєструють від 100 до 400 безкоштовних поїздок щомісяця. Рекордсменом став пасажир, який за один місяць завалідував 452 пільгові поїздки. Нині львівська влада обговорює запровадження ліміту в 60 поїздок на місяць для однієї пільгової ЛеоКарти. За словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила, це дозволить заощадити понад 30 мільйонів гривень міського бюджету щорічно. Водночас такий ліміт забезпечить пільговикам можливість безоплатно користуватися транспортом двічі на день.

“Оскільки за кожну завалідовану пільгову поїздку кошти перевізникам оплачує місто, це є досить суттєве навантаження на міський бюджет. Тому зараз ми розглядаємо питання щодо обмеження кількості поїздок до 60 в місяць для власника однієї пільгової ЛеоКарт. Це дасть можливість зекономити для міського бюджету понад 30 млн грн в рік. Водночас 60 поїздок – це достатньо, щоб людина мала можливість двічі в день скористатися громадським транспортом безоплатно”, — пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Обмеження не діятимуть для учасників бойових дій, прирівняних до них категорій та учнів. Ці пасажири зможуть і надалі їздити міським транспортом без обмежень. Наразі у Львові проїзд для пільговиків залишається безлімітним. Пільгову ЛеоКарту мають право оформити 30 категорій людей. Загалом у місті видано 267 тисяч пільгових транспортних карток.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності