• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська міськрада знову намагається забрати протезний завод у комунальну власність

Львівська міськрада знову намагається забрати протезний завод у комунальну власність

Львівський протезний завод

Міськрада претендує на 15 споруд у чотирьох містах України

У Львівській міськраді в черговий раз напрацювали проєкт ухвали про передачу у комунальну власність ДКП "Львівське експериментальне підприємство засобів пересування і протезування". Йдеться про протезний завод на вул. Рудненській, який зараз перебуває у державній власності. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 13 травня, на офіційному порталі міської ради Львова.

У протезного заводу є борги із зарплати та податків

Як йдеться у проєкті ухвали, депутатам міської ради пропонують погодитись прийняти у комунальну власність підприємство разом із 15 об’єктами нерухомого майна у Львові, Мукачево, Івано-франківську та Луцьку. Ці об’єкти розташовані на п’ятьох земельних ділянках загальною площею понад три гектари.

У пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що з 1998 року у Львові функціонує Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування, підпорядковане Міністерству соціальної політики. Воно має виробничу базу для виготовлення засобів реабілітації для людей з інвалідністю, однак зараз практично не працює. Станом на січень цього року кредиторська заборгованість підприємства становила 61 511 тис. грн. Найбільший борг за товари та послуги — 31 545 тис. грн, заборгованість із зарплати майже 15 тис. грн, борг перед бюджетом — 8 925 тис. грн та за ЄСВ — 4 353 тис. грн.

Це вже не перша спроба міськради перетворити протезний завод у комунальний

У березні минулого року на сесії Львівської міськради депутати вже надавали згоду прийняти у комунальну власність Львівської територіальної громади цілісного майнового комплексу Львівського протезного заводу. Однак тоді уряд не погодився на цю пропозицію.

Напередодні цього голосування директор департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації Степан Куйбіда зазначав, що переведення Львівського протезного заводу у комунальну власність Львова не сприятиме його розвитку. На його думку, тільки комплексна співпраця і взаємодопомога здатна вивести завод на належний рівень надання послуг з протезування.

Львів - це невід'ємна частина цієї ж держави і, маючи сотні мільйонів гривень на рахунках і потребу у допомозі пацієнтам із протезуванням чи забезпеченням візками, Львів може спробувати допомогти цьому державному підприємству. Для цього достатньо замовляти у нього продукцію. А якщо місту категорично не підходить якість цієї продукції, то можна спробувати орендувати у нього частину приміщень і поставити там найсучасніше обладнання, щоб виробляти якісні засоби протезування і пересування. Ні, ми чуємо лише "віддайте нам”, — написав Степан Куйбіда.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності