Протезування суглобів у Львівському обласному госпіталі ветеранів війни роблять безплатно

Протезування суглобів у Львівському обласному госпіталі ветеранів війни роблять безплатно

Безплатне протезування може отримати кожен мешканець області, який цього потребує

У Львівській області будь-хто може безплатно зробити операцію з ендопротезування — заміни суглоба. Проводять такі операції у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи, що у Винниках. Про це повідомила Львівська обласна рада у вівторок, 7 листопада.

«Держава закуповує ендопротези та набори для оперативного втручання, які безплатно розподіляються у медичних закладах. У нас базовим закладом для безплатного ендопротезування визначено Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи»,  — повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська.

Для того, щоб зробити безплатну операцію з ендопротезування, будь-який мешканець Львівщини має лише звернутися до госпіталю ветеранів війн та репресованих, маючи направлення від сімейного лікаря.

«Наші спеціалісти проходили навчання у клініках Німеччини й Польщі та привезли цю методику до України. З 1993 року проведено понад 5 тисяч оперативних втручань. Ми є виконавцями програми й отримуємо ендопротези, оплачені з державного бюджету. Сьогодні у залишку в нас є 305 ендопротезів, а на наступний рік ми замовили ще 100», — розповів гендиректор Львівського обласного госпіталю ветеранів війн і репресованих Максим Прикупенко.

До слова, згідно з наказом МОЗ, відтепер лікарі повинні інформувати про можливість проведення безкоштовної операції кожного пацієнта, який потребує заміни суглоба, адже щороку держава витрачає на закупівлю ендопротезів понад 140 млн грн. Проте, якщо людина забажає придбати інший вид протеза за власні гроші, витрати на хірургічне втручання не відшкодовуватимуть.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності