Львівська міська рада поскаржилась правоохоронцям на захоплення тротуару

Львівська міська рада звернулась до правоохоронців щодо незаконних будівель на вул. Героїв УПА

Підприємці розширили підземний перехід на вул. Героїв УПА та забудували три метри хідника

Львівська міська рада звернулась до правоохоронних органів через незаконне захоплення тротуару на вул. Герої УПА. Слідчі уже відкрили кримінальне провадження. Про це повідомили на сайті міської ради.

Підприємець зайняв три метри міського тротуару

За інформацією міськради, підприємці почали незаконне будівництво ще минулого року. Йдеться про підземний перехід, який раніше належав заводу “Кінескоп, а згодом перейшов у власність ПП “Правниче агентство “Статус-Кво”. Підприємці розпочали там реконструкцію. Міська інспекція ДАБК звернулася в Київ із запитом провести офіційну перевірку, оскільки під час реконструкції підприємці змінили конструкції та збільшили розміри одного із входів до підземного переходу. Офіційно вжити заходів через війну можна було лише з дозволу Києва, але львівська влада його не отримала. Відтак міська інспекція ДАБК звернулась у прокуратуру. Поліція відкрила кримінальне провадження.

“Йдеться не просто про реконструкцію, а про захоплення комунальної землі – орієнтовно на три метри тротуару “розширився” підземний перехід”, — йдеться у повідомленні міської ради. Тепер Львівська міська рада готує позов до суду. У мерії також закликали підприємців не орендувати зведені конструкції.

Нагадаємо, 5 травня виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про демонтаж ще трьох тимчасових споруд, які використовувалися для підприємницької діяльності у Львові. Йдеться про два кіоски на вулиці Петлюри, та один — на Левадівці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності