• Головна
  • Новини Львова
  • Перша в Україні львівська команда ветеранів з ампутаціями перемогла на чемпіонаті Польщі з футболу

Перша в Україні львівська команда ветеранів з ампутаціями перемогла на чемпіонаті Польщі з футболу

Львівська команда ветеранів з ампутаціями здобула перемогу на чемпіонаті Польщі з футболу

Раніше в команди виникали труднощі із виїздом за кордон на змагання. Адже більшість з гравців зі складу команди є чинними військовослужбовцями

Львівська команда ветеранів здобула перемогу на чемпіонаті Польщі з АМP футболу. Про це 14 травня повідомили на сторінці Львівської міської ради.

Другий тур чемпіонату Польщі з АМP футболу (гравці з ампутаціями) відбувся у польському Жешуві. Участь у ньому взяла команда Pokrova Lviv AMP – перша в Україні футбольна команда ветеранів, які отримали ампутації внаслідок воєнних травм. Команду створили у Львові.

“В останньому матчі другого туру нашій команді вдався історичний успіх: хлопці здобули першу перемогу у чемпіонаті Польщі, перемігши Радом’як з Радома (1:0). Єдиний гол у матчі забив Анатолій Медведюк”, — йдеться у повідомленні.

Після двох турів чемпіонату в активі львів’ян чотири очки та поточне сьоме місце в турнірній таблиці. Наступний, третій, тур чемпіонату відбудеться у Радомі 22-23 червня. До цього п’ятеро гравців команди, а саме Юрій Сущ, Анатолій Медведюк, Валентин Осовський, Микола Олексієнко та Дмитро Щегельський, зіграють на чемпіонаті Європи у Франції.

Команда раніше мала труднощі із виїздом до Польщі

Нагадаємо, футболістів клубу Pokrova Lviv AMP, до якої входять військовослужбовці з ампутацією кінцівок, 27 січня LVIV.MEDIA. Деякі гравці не мали дозволу на виїзд з України, так тоді повідомили у ДПСУ. Команда прямувала на турнір, який мав проти у Польщі 28 січня. Прикордонники встановили, що більшість гравців зі складу команди є чинними військовослужбовцями, які не мають необхідних документів на перетин кордону. Тоді тренер команди Богдан Мельник у коментарі LVIV.MEDIA розповів, що не має до прикордонників жодних зауважень, адже вони діяли згідно з законодавством. “ Тут більше звернення до держави, адже треба передбачити умови і механізм, за яким спортсменів із ампутаціями можна було б законно випустити за кордон. У березні почнеться офіційний чемпіонат у Польщі, де ми будемо представляти Україну, тоді нам теж треба буде виїхати”, — сказав тоді Богдан Мельник. Він також зазначив, що частина гравців, які є цивільними чи які отримали дозволи від військових частин, все ж змогли виїхати до Польщі.

Додамо, футбольний клуб Pokrova Lviv AMP презентували у Львові 20 січня. Це перший футбольний клуб в Україні, створений з військових, які отримали ампутації під час бойових дій. Ініціаторами створення команди є отці салезіяни св.Івана Боско УГКЦ. У команді 14 гравців, які вже пройшли лікування і перебувають на реабілітації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності