• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська міськрада може дозволити мешканцям гуртожитку на Тичини, 14 приватизувати житло

Львівська міськрада може дозволити мешканцям гуртожитку на Тичини, 14 приватизувати житло

Гуртожиток на вулиці Тичини, 14..

Раніше міськрада погодилась виплатити власнику гуртожитку понад 800 тис. грн

Львівська міська рада має намір дозволити приватизацію помешкань у гуртожитку на вулиці Павла Тичини, 14. Відповідний проєкт ухвали з’явився 13 травня на Інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

Епопея тривалістю 30 років

Згідно з оприлюдненим проєктом ухвали, за будинком залишать статус гуртожитку, його мешканцям нададуть дозвіл на приватизацію його житлових та нежитлових (допоміжних) приміщень та укладуть з ними угоди про спільне володіння та користування неподільним і загальним майном.

Проблеми мешканців гуртожитку на Тичини, 14 існують ще з 1994 року, коли державне підприємство «Прикарпатпромарматура» в рамках ваучерної приватизації перетворили на приватне акціонерне товариство. Тоді ж у власність новоствореного підприємства передали гуртожиток, внаслідок чого його мешканці втратили можливість приватизувати свої помешкання. Відтоді мешканці гуртожитку намагалися відстояти своє право на приватизацію житла.   

Торік 31 серпня вони звернулися до міського голови Львова з проханням прийняти гуртожиток у комунальну власність міста і забезпечити таким чином їхні житлові права. Зараз у провадженні Господарського суду Львівської області перебуває справа про зобов’язання ПрАТ «Прикарпатпромарматура» передати будівлю гуртожитку по вулиці Тичини, 14 у комунальну власність Львівської громади.

13 березня 2024 року директор «Прикарпатпромарматури» повідомив Львівську міську раду про згоду на передачу їй будівлі гуртожитку з виплатою компенсації у сумі 814 734 грн. Так на підприємстві оцінюють балансову вартість цієї споруди. 28 березня ЛМР підтримала цю ідею і прийняла ухвалу про прийняття у власність Львівської міської територіальної громади гуртожитку на вулиці Тичини, 14.

Тепер директор юридичного департаменту міської ради Гелена Пайонкевич пропонує депутатам ухвалити ще одне рішення — залишити будинок в статусі гуртожитку і надати його мешканцям права на приватизацію його житлових і нежитлових приміщень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності