• Головна
  • Новини Львова
  • Садовий планує взяти ще понад 700 млн грн кредиту на будівництво сміттєпереробного заводу

Садовий планує взяти ще понад 700 млн грн кредиту на будівництво сміттєпереробного заводу

Проєкт сміттєпереробного заводу у Львові

Ще 122 млн грн необхідно на інфраструктурні проєкти у Львові

Львівська міська рада хоче позичити в Ощадбанку до міського бюджету 840 млн грн. Ці кошти планують витратити на добудову сміттєпереробного заводу та ремонт доріг. Проєкт ухвали був оприлюднений 10 травня, на офіційному порталі міської ради Львова.

718 млн грн на сміттєпереробний завод

В пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що найбільше грошей необхідно для будівництва сміттєпереробного заводу, а решту коштів для інфраструктурних проєктів.

  • 718 млн грн міська рада хоче витратити на реалізацію проєкту по будівництву механіко-біологічного комплексу перевантаження та перероблювання твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13.
  • 76 млн грн піде на реконструкцію системи живлення ТЦ Північна на вул. Пластова, 125.
  • 30 млн грн витратять на будівництво шляхопроводу на перехресті вул. Тараса Шевченка і вул. Омеляна Ковча.
  • 17,7 млн грн — на капітальний ремонт двох ЦНАПів на вул. Липинського, 11 і вул. Шевченка, 374.

Взяти гроші мерія планує в кредит від АТ "Державний ощадний банк України". Відсоткову ставку будуть розраховувати на основі українського індексу UIRD 3М  (станом на 10 травня він становив 13.45% річних) + 3% маржі, але не більше ніж 22 % річних. Раз у квартал Ощадбанк буде переглядати та змінювати розмір відсотка. Кредит планують взяти на п’ять років з можливістю дострокового погашення.

Нагадаємо, у квітні 2018 року Львівська міськрада погодила кредит, який взяло ЛКП “Зелене місто” у ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу та рекультивацію сміттєзвалища у Грибовичах. Сума позики на 13 років — 25 млн євро, тож ці гроші Львів повертатиме 2031 року. До слова, рекультивацію колишнього полігону ТПВ виконали на 95%. Будівництво сміттєпереробного комплексу затягується: у листопаді 2023 року він був готовий приблизно наполовину. Цьогоріч Львів має заплатити за проєкти 101 млн грн.

Додамо, сміттєпереробний завод у Львові збудували на третину: що вже зробили читайте у матеріалі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності