• Головна
  • Новини Львова
  • Львів’ян запрошують до безплатного перегляду оскароносного фільму “20 днів у Маріуполі”

Львів’ян запрошують до безплатного перегляду оскароносного фільму “20 днів у Маріуполі”

Беспланий перегляд "20 днів у Маріуполі": львів'ян кличуть на подію

Документальний фільм “20 днів у Маріуполі” став першим український фільмом, що отримав “Оскар”. Львів’ян запрошують переглянути фільм у Палаці Хоткевича в суботу за попередньою реєстрацією

Документальний оскароносний фільм Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі” безплатно покажуть львів’янам у Палаці Хоткевича. Кіно можна буде переглянути попередньо зареєструвавшись. Про це повідомили у четвер, 9 травня, в управлінні культури Львова.

Як зазначили в повідомленні, перегляд фільму “20 днів у Маріуполі” відбудеться у суботу, 11 травня у Гнатовому Льосі палацу Гната Хоткевича, що за адресою вул. Кушевича. Час проведення: 16:00 год.

Про що фільм “20 днів у Маріуполі”

До слова, документальний фільм “20 днів у Маріуполі” українського режисера Мстислава Чернова став першою стрічкою від України, яка стала лауреатом премії “Оскар”. Фільм визнали “Найкращою повнометражною документальною стрічкою”. Кіно розповідає про перші тижні з початку повномасштабного вторгнення у місті Маріуполі, Донецької області. Окрім режисера і фотографа Мстислава Чернова, над фільмом працювали фотограф Євгеній Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя.

Окрім перегляду фільму, у Палаці Хоткевича о 15 год відбудеться екскурсія виставкою військовослужбовця ЗСУ Мирослава Кобилянського "Мій Маріуполь та світ довкола". Виставку проведе маріуполець, волонтер і громадський діяч Євген Тузов. Експозиція розташована у галереї "ХотАртХол", що на території Палацу.

Для того, щоб відвідати події слід попередньо заповнити форму.

Нагадаємо, документальний фільм “20 днів у Маріуполі” номінували на премію “Оскар” у грудні 2023 року. Відтак вже 11 березня 2024 Україна вперше отримала “Оскар” за цю стрічку. Потім українці обурились, що міжнародної телеверсії “Оскар” вирізали перемогу українського фільму і зрештою домоглися того, що у скорочену версію кінопремії таки включили нагородження “20 днів у Маріуполі”. А нещодавно оскароносний фільм став доступним до перегляду у кінотеатрах країни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності