• Головна
  • Культура
  • У скорочену версію «Оскара» включать нагородження «20 днів у Маріуполі»

У скорочену версію «Оскара» включать нагородження «20 днів у Маріуполі»

Команда фільму «20 днів у Маріуполі»

Американська кіноакадемія готується випустити оновлену міжнародну телеверсію «Оскара»

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук планує створити й розповсюдити оновлену скорочену телеверсію церемонії вручення премії «Оскар», де буде перемога українського документального фільму «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова.

Це рішення академія ухвалила після того, як «Суспільне», яке цьогоріч транслювало церемонію в Україні, висловило обурення організаторам «Оскара-2024» — The Walt Disney Company Limited — у тому, що перемогу «20 днів у Маріуполі» не включили до скороченої телеверсії нагородження, пише Deadline.

Виконавчий продюсер телеканалу «Суспільне Культура» Лукʼян Галкін зазначив, що минулого року в цій же номінації перемогу здобула стрічка про російського політика Олексія Навального. Нагородження фільму «Навальний» показали в скороченій версії, як і політичну промову його дружини Юлії, яка тоді отримувала нагороду.

Disney на запит Української служби «Голосу Америки» пояснила, що перемогу «20 днів у Маріуполі» не включили в міжнародну телеверсію премії «Оскар» насамперед через часові обмеження, які передбачають, що коротка версія шоу має тривати 90 хвилин. Представники Disney написали, що вибір номінацій для скороченої версії визначили ще за кілька тижнів до церемонії.

Пізніше до керівництва Disney звернулася й Національна рада України з питань телебачення й радіомовлення — також з проханням оновити скорочену телеверсію церемонії так, щоб у ній зʼявився фрагмент із нагородженням «20 днів у Маріуполі». У Нацраді заявили, що ознайомилися з поясненнями студії про попереднє планування скороченої версії та «гадають, що воно цілком могло би бути лише попереднім».

Нагадаємо, 11 березня документальний фільм «20 днів у Маріуполі» українського режисера Мстислава Чернова став першою стрічкою від України, що отримала «Оскар». Фільм визнали найкращою повнометражною документальною стрічкою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності