Львів’яни подарували місту дерев та кущів на понад 1 млн грн

У Львові проходить акція "Подаруй місту дерево".

Неподалік львівського цирку засадили нову липову алею

Під час весняної акції “Подаруй місту дерево” у різних районах Львова висадили 261 дерево та 62 кущі. Про це у четвер, 2 травня, повідомила пресслужба ЛМР.

Львів стає зеленішим завдяки мешканцям

Серед висаджених дерев більшість — це клени та липи, як найзручніші для гніздування птахів. Близько 20% серед висаджених – декоративні дерева, а також дуби, граби, гіркокаштани, буки, сакури, магнолії, гінкго. Найбільше дерев додалось у Франківському районі – це 84 дерева. ”Для порівняння: за увесь 2023 рік в рамках акції посадили 369 дерев, тож цьогоріч маємо вже кращу тенденцію”, — зазначила каже Галина Микітчак, керівниця управління екології та природних ресурсів міста.

Із цих дерев неподалік цирку на вулиці Городоцькій започаткували нову липову алею. Загалом львів’яни закупили і подарували місту саджанців загальною вартістю 1 млн 200 тис. грн. “Спонсори можуть обрати район, вулицю і вид дерева, що пасуватиме саме там. Після отримання заявки зі спонсорами зв’язується садівник, щоб узгодити додаткову інформацію і розпочати підготовку до висадки. Здебільшого, 90% спонсорів, – свідомі мешканці, також є громадські організації, компанії, які хочуть озеленити своє місто”, – розповіла Оксана Луцко, заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Акція “Подаруй місту дерево” проходить у Львові вже четвертий рік поспіль. На вулицях Сербській та Галицькій є спеціальні ящики, які поки без рослин. Невдовзі на цих локаціях анонсують висадку кущів, до якої зможуть долучитися спонсори.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності