Семирічний львів’янин здобув срібло на чемпіонаті світу з шахів

Шахи, фото умовне

Друге місце на чемпіонаті зі швидких шахів посів Лук'ян Гузела

На чемпіонаті світу з шахів серед дітей до 8, 10 та 12 років змагалися троє хлопчиків зі Львівщини. Перемогу на чемпіонаті зі швидких шахів здобув Олексій Наконечний, який змагався в категорії до 10 років. Друге місце посів львів’янин Лук‘ян Гузела, повідомила пресслужба Управління спорту Львова у понеділок, 29 квітня.

У суботу, 27 квітня, в Дурресі, що в Албанії, провели чемпіонат світу зі швидких шахів серед дітей. На чемпіонаті змагалися діти до восьми, десяти дванадцяти років. Представляти Україну до Албанії поїхали 13 дітей — десятеро хлопчиків та троє дівчат. Троє з учасників родом зі Львівщини.

За результатами змагань, чемпіоном світу зі швидких шахів став Олексій Наконечний з Трускавця. Хлопчик змагався у категорії до десяти років. Срібло на чемпіонаті здобув львів’янин Лук'ян Гузела — вихованець Львівської шахової академії, який змагався в категорії до восьми років. Тренували віцечемпіона тренери академії — Назар Фірман та Богдан Лозинський. Третій хлопчик зі Львівщини — Ігор Третяк, — набрав під час турніру шість з одинадцяти можливих балів, та посів 29 місце.

Нагадаємо, на міжнародному шаховому турнірі у Винниках зібрали понад 100 тис. грн на ЗСУ. Також у Львові діти та військові зіграли проти зірок шахів в благодійному турнірі для ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності