Підземний паркінг та нові будівлі: у Львові перебудують ринок “Підзамче”

ринок “Підзамче”

Львівська міськрада проведе архітектурний конкурс на найкращий проєкт перебудови ринку

У п’ятницю,26 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про реорганізацію території ринку на “Підзамче”. Йдеться про проведення архітектурного конкурсу на проєкт облаштування ділянки, на якій розташований базар, що на перетині вул. Б. Хмельницького – вул. Механічної у Львові.

Як вказано у проєкті рішення, йдеться про ділянку, на якій розташований ринок “Підзамче”, вона перебуває у комунальній власності. За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева на перетині цих вулиць хочуть сформувати простір громадського призначення, тобто повністю переоблаштувати ринок, звести нові будівлі, підземний паркінг, громадські приміщення, але при цьому зберегти ринкову функцію. Місто отримало звернення від підприємців з пропозицією провести конкурс для цієї території.

“Йде мова про формування відповідального містобудівного вузла на перетині цих вулиць біля Фабрики повидла. Ми отримали звернення від підприємців, щодо того, щоб місто зробило конкурс на цю територію і ми, безумовно, напрацюємо таке завдання, однак зараз на рішення виконкому виносимо реперні точки. Зокрема: збереження ринкової функції, організацію громадського простору за рахунок ділянки підприємців, формування забудови відповідно до історико-архітектурного плану зі збереженням поверховості”, — пояснив Антон Коломєйцев.

Під час засідання виконавчого комітету, міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що на цій території повинна бути будівля виключно громадського призначення. Як варіант, він запропонував облаштувати майстерню для митців.

У конкурсному завданні зазначено низку вимог до майбутнього проєкту забудови. Зокрема, допустима висота забудови ділянки — не більше 4 поверхів, останній має бути із відступом вглиб будівлі не менше ніж на 2 метри від вулиці. Також проєктант повинен врахувати загальну забудову вулиці, а саме історичний контекст існуючих будівель. Крім того, Антона Коломєйцева зазначив, що там однозначно буде підземний паркінг.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності