У Збоїщах на півночі Львова понад 2 га землі зарезервують під школу

ділянка у Збоїщах

Про будівництво нового навчального закладу наразі не йдеться

Депутати Львівської міської ради розглянуть ухвалу, яка дозволяє сформувати ділянку для будівництва закладу освіти в урочищі Збоїща. Відповідний проєкт оприлюднили у середу, 17 квітня, на офіційному порталі міської ради Львова.

Йдеться про земельну ділянку в урочищі Збоїща площею майже 2,3 га, яка призначена для будівництва та обслуговування закладів освіти. Земля перебуває у комунальній власності, на ній немає об’єктів нерухомого майна. Межі земельної ділянки не сформовані, у неї відсутній кадастровий номер.

Земельну ділянку реєструють, щоб вона “кудись не пропала”

Як пояснив у коментарі LVIV.MEDIA начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Коровайник, зараз у Львові триває процес формування земельних ділянок, які згідно з містобудівною документацією, передбачені для будівництва закладів освіти. Це потрібно для того, щоб в майбутньому ділянки не були використані для інших цілей, однак будувати там школу чи садочок наразі не планують.

“Ми хочемо сформувати всі кадастрові номери, щоб ділянку зареєструвати за містом, щоб, грубо кажучи, вона кудись не пропала. Про якесь певне будівництво зараз мова ще не йде. Ми формуємо ділянку, робимо кадастровий номер і реєструємо її за містом. З часом, якщо у міста буде така можливість, цю ділянку передадуть якійсь структурі міста, певному комунальному підприємству, яке буде мати кошти та можливості для будівництва там навчального закладу”, — пояснив Сергій Коровайник.

Він також зазначив, що вже є більше десяти ділянок для будівництва шкіл, які зареєстрували у різних районах міста. Раніше їх передавали комунальному підприємству “Рембуд”, як можливому майбутньому забудовнику, однак у депутатів виникли питання до того, чи буде мати підприємство достатньо коштів для цього. Тому тепер вирішили цього не робити, поки місто не матиме можливостей та фінансування для зведення навчальних закладів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності