Селищна рада на Львівщині заплатить за незаконне звільнення скандального директора школи

Боринська селищна рада заплатить за незаконне звільнення скандального директора школи

Суд зобовʼязав повернути суму допомоги по безробіттю Львівському обласному центру зайнятості

Господарський суд Львівської області зобовʼязав Боринську селищну раду у Самбірському районі сплатити близько 70 тис. грн Львівському обласному центру зайнятості за те, що він виплачував допомогу по безробіттю скандальному директору Верхньояблунського НВК Івану Січаку, якого незаконно звільнили з посади. Про це йдеться у рішенні, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у середу, 17 квітня.

Директор зміг поновитись на посаді

За даними судового рішення, Івану Січаку виплачували допомогу з початку вересня 2022 року по кінець червня 2023 року. “За період перебування на обліку у центрі зайнятості з 05.09.2022 по 23.06.2023 Іван Січак отримав 69 416,93 грн допомоги по безробіттю” — йдеться у тексті рішення. Отримував він її через те, що ще в червні 2022 року Боринська селищна рада звільнила Січака з посади директора НВК в селі Верхня Яблунька. Проте директор оскаржив це рішення, і Турківський районний суд його скасував, визнавши незаконним. Відтак Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з відділу освіти Боринської селищної ради на користь Львівського обласного центру зайнятості суму виплаченої допомоги.

Про скандали навколо Верхньояблунського НВК

Конфлікт директора школи Івана Січака і батьків учнів триває вже кілька років. Батьки школярів звинувачують чоловіка у психологічному та фізичному знущанні з дітей. Січака вже судили за булінг, однак він уник покарання через закінчення терміну давності розгляду справи. Після того, як Іван Січак поновився на посаді, він отримав майже 400 тис. грн компенсації за вимушений прогул. У вересні 2023 року матері учнів напали на директора у самій школі, що тому довелось тікати від жінок по партах. Таким чином група батьків прийшла до школи вимагати, аби директор добровільно звільнився. У березні 2024 року батьки почали не відпускати дітей до школи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності