Папа Франциск зустрівся з дітьми зі Львова та поцілував прапор України

Папа Франциск зустрівся з дітьми зі Львова та поцілував прапор України

Разом з українськими дітьми на зустріч прийшли їхні італійські ровесники

Папа Франциск 10 квітня зустрівся у Ватикані з дітьми зі Львова та Ужгорода. Зустріч відбулася після завершенні загальної аудієнції. Про це 11 квітня повідомило Vatican News.

Папа поцілував український прапор

“По завершенні загальної аудієнції в середу, 10 квітня 2024 року Папа Франциск привітався з групою дітей з Ужгорода та Львова. Наблизившись до них, він шанобливо поцілував український прапор, який малеча тримала в руках”, — йдеться у повідомленні.

Група дітей прибула в Італію з ініціативи італійської асоціації “Культура та спорт”. Разом з українськими дітьми на зустріч прийшли їхні італійські ровесники, які навчаються в римській школі Христа Царя. “Згадана асоціація проводить ініціативи солідарності в Ужгороді та Львові, співпрацюючи з місцевими соціальними службами та деякими навчальними закладами, в які надсилає шкільне приладдя”, — пише Vatican News.

Дев’ятирічні українці перебуватимуть у Римі до 14 квітня завдяки підтримці фундації Христа Царя. “Протягом цих днів, щоб трохи відволіктися, вони мають насичений графік спортивних заходів”, – розповів для L’Osservatore Romano президент фундації Джованні Колосімо.

Нагадаємо, 5 листопада Папа Римський Франциск закликав вірян молитися, щоб вистачило мужності сказати “Досить!” кровопролиттю, спричиненому війнами, які вбивають майбутнє дітей. Також Папа згадав і про війну в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності