У Львівській політехніці створять центр громадського здоров’я для студентів

Здоров’я студентів: Львівська політехніка запускає нову ініціативу

Центр громадського здоров’я створять на базі Львівської політехніки задля профілактики хвороб студентів і працівників університету

У Львівській політехніці підписали угоду про співпрацю з обласним центром контролю та профілактики хвороб. Одним із пунктів, передбачених угодою, є створення Центру громадського здоров'я для студентів та викладачів, повідомили у середу, 3 квітня, у НУ “Львівська політехніка”.

Як йдеться в повідомленні, такий Центр вирішили відкрити задля профілактики хвороб студентів і працівників університету. Його обіцяють обладнати новим сучасним медичним обладнанням. Окрім цього, центр має розширити можливості проведення профілактичних медоглядів і надання якісної медичної допомоги.

Центр працюватиме задля профілактики хвороб студентів

Як зазначає провідний фахівець Міжнародного центру професійного партнерства Центру “Інтеграція” Станіслав Рачкевич, до співпраці залучатимуть науковців та студентів. Як розповіли LVIV.MEDIA у пресслужбі політехніки, йдеться про студентів соціального, фармацевтичного та ІТ напрямків. Тут вони зможуть пройти як навчальну практику, так і долучатись до роботи як волонтери. “Ми будемо одними з перших в Україні серед освітніх закладів, де дбатимуть про профілактику хвороб студентів та працівників і їх своєчасне виявлення, заохочуватимуть до активного здорового способу життя,” — розповів про мету центру Станіслав Рачкевич.

До слова, у Львівській політехніці навчається майже 35 тисяч студентів і працює 6 тисяч осіб, не враховуючи кількість студентів у коледжах, що належать до політехніки.

Нагадаємо, НУ Львівська політехніка почав реставрувати скульптури з монастиря в Підкамені. Окрім цього, у вівторок, 3 квітня, уряд приєднав Українську Академію друкарства до Львівської політехніки. Також на території цього університету облаштують громадський простір з пам’ятником Євгену Коновальцю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності