Bolt призупинив прокат самокатів у Львові після нових вимог міської ради

Електросамокати компанії Bolt

Компанія повинна була укласти договір з міськрадою про сплату оренди за паркування самокатів, натомість призупинила роботу

У понеділок, 1 квітня, з вулиць Львова зникли електросамокати компанії Bolt. У своєму офіційному додатку компанія повідомила, що призупинила сервіс прокату електросамокатів. Компанія не повідомляє причини закриття сервісу, але у своєму повідомленні сервіс Bolt вказав, що “скоро повернеться”.

У понеділок вранці на карті сервісу були доступні для оренди лише декілька електросамокатів, однак у вечір карта вже стала недоступною, а компанія повідомила про тимчасові незручності. Зазначимо, що в інших містах України прокат самокатів продовжує працювати у звичному режимі з достатньою кількістю транспорту на вулицях.

У ГО “Зручне місто” відзначили, що напередодні депутати Львівської міськради прийняли ухвалу, якою зобов’язали компанії, які займаються прокатом електровелосипедів, укласти договір на оренду ділянок для паркування електросамокатів. Згідно з ухвалою, діяльність компаній, які надають в оренду електросамокати повинна оподатковуватись, а кошти за оренду місць, які займають самокати, надходити до міського бюджету.

У коментарі LVIV.MEDIA команда Bolt Scooters повідомила, що активно працює над тим, щоб вивести всі самокати на вулиці Львова.

“Наразі є певні труднощі, над якими працюють, тому вже зовсім скоро самокати заповнять вулиці міста. Слідкуйте за їх появою у додатку”, — заявили у компанії.

Львівська міськрада хоче збирати з компаній гроші за оренду

У у тексті ухвали зазначено, що у Львові лише дві компанії надають послуги з прокату електросамокатів, зокрема ТзОВ "Болт оперейшнз Україна" та ТзОВ "Е-Вінгс", і жодна з них не укладала договір на оренду ділянок для їх паркування. У мерії запропонували підписати відповідні догори на один рік.

Міська рада, передбачила у Львові 80 точок для вивантаження та паркування електросамокатів у місті. Найбільша кількість стоянок у центральній частині міста — 65. У Залізничному районі — 4 точки, у Личаківському — 7, у Франківському — 2, а у Шевченківському лише 1 парковка для самокатів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності