У Львові склади заводу “Алмазінструмент” відреставрують під офіси

Візуалізація реставрації складських приміщень колишнього заводу Алмазінструменту

У складських корпусах заводу проведуть реставрацію, щоб облаштувати там офіси та громадські заклади

У занедбаних будівлях на території заводу “Алмазінструмент”, що на вул. Богдана Хмельницького, 116, проведуть реставрацію. Тут розташована пам’ятка архітектури місцевого значення, яку хочуть переоблаштувати під громадську функцію.

Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у вівторок, 19 березня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради.

Йдеться про комплекс промислових будівель кінця XIX – початку XX століття, а саме складські корпуси. Площа забудови становитиме понад 700 м². Тут хочуть адаптувати приміщення останнього поверху під офіси, а на нижніх поверхах облаштувати громадські заклади. Зазначимо, що на цій території раніше працював Львівський заводуштучних алмазів і алмазного інструменту.

“Ніякого житла там не передбачається. Коли будуть працювати реставратори, то проєкт ще буде коригуватися, але очевидно що там будуть офіси. Адаптація верхніх поверхів під офісні приміщення дає можливість зберегти все цінне у пам'ятці, водночас зробити так, щоб ця будівля не стояла порожньою, а функціонувала з точки зору сьогоднішньої економіки”, — пояснив Антон Коломєйцев у коментарі LVIV.MEDIA.

Він також наголосив, що усі цінні елементи будівлі збережуть відповідно до вимог пам'яткоохоронного законодавства.

Дозвіл на реставрацію отримало ТзОВ “Підзамче Плюс”. За даними аналітичної системи YouControl фірма створена у Львові два роки тому та займається будівництвом. Власниками компанії є Орест Блажиєвський, Василь Хомляк та Микола Мельник. Зазначимо, що Микола Мельник також володіє приватним підприємством “Ріел-Інвест”, а раніше був власником будівельної корпорації “Ріел”.

Серед засновників ТзОВ “Підзамче Плюс” також є Валерія Кулеба, яка є бенефіціарним власником Львівського заводу штучних алмазів і алмазного інструменту.

Нагадаємо, що за цією ж адресою компанія “Ріел” будує житловий комплекс “Містечко Підзамче”. Згідно з проєктом, який забудовник оприлюднив на своєму сайті, відомо, що компанія планує звести у районі Підзамче три житлові комплекси і назве їх на честь історичних замкових будівель цього місця – Брама, Вежа і Форт. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності