Львів’янин за 14 тис. доларів хотів підкупити прикордонника

Спробував підкупити прикордонника тисячами доларів

Зловмисник пропонував гроші інспектору прикордонної служби за себе і товариша

29-річного мешканця Львова затримали на спробі підкупу прикордонника. Чоловік за 14 тис. доларів хотів перетнути кордон із своїм товаришем. Як повідомила прокуратура у понеділок, 18 березня, підозрюваного затримали на гарячому і вже обрали йому запобіжний захід.

14 тис. доларів за виїзд з України

За даними слідства 29-річний львів’янин, який є військовозобов’язаним та підлягає призову під час мобілізації, запропонував хабар начальнику інспекторів прикордонного контролю. За ці гроші посадовець мав би безперешкодно пропустити через пункт пропуску «Шегині» спершу самого підозрюваного, а згодом його товариша. Чоловіки намагались виїхати до однієї із країн ЄС, щоб уникнути служби у війську.

“За таку послугу підозрюваний пообіцяв посадовцю 14 тис. доларів. Однак прикордонник повідомив про такий факт правоохоронців. Мешканця Львівщини затримали “на гарячому” — наданні 9 тисяч доларів”, — повідомили у прокуратурі.

У поліції уточнили, що затримали зловмисника 14 березня. Затриманому повідомили про підозру через надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання — позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності