Батьки загиблої журналістки з України подали в суд на телекомпанію Fox News

Фото журналістки Олександри Кувшинової

Олександра Кувшинова загинула у березні 2022 року під час роботи в зоні бойових дій

Сім'я 24-річної журналістки Олександри Кувшинової, яка загинула під час зйомки репортажу про війну в Україні, судитиметься з телекомпанією Fox News. Батьки звинувачують компанію в недбалості та неправдивому висвітленні обставин смерті їхньої доньки. Про позов повідомили журналісти Business Insider у п’ятницю, 15 березня.

Fox News звинувачують у недбалості та розповсюдженні дезінформації про смерть журналістки

Олександра Кувшинова та ще кілька її колег загинули 14 березня 2022 року під час зйомок репортажу про ситуацію в Ірпені. "Я не розумію, як було прийнято рішення для Fox News йти туди, де було небезпечно, де існувала реальна загроза", — прокоментував батько журналістки Андрій Кувшинов.

У березні 2024 року батьки Олександри Кувшинової подали позов разом із радником з питань безпеки SEPAR — британської охоронної агенції, яка тоді працювала з Fox News, — Шейном Томсоном. У позові телекомпанію звинувачують у тому у недбалому ставленні до життів журналістів, яких відправили працювати у зону активних бойових дій, попри попередження місцевих органів влади та застереження консультанта з безпеки співробітників.

Також батьки звинувачують Fox News у розповсюдженн і“неправдивої інформації“ про загибель журналістів та спробі применшити відповідальність компанії за їхню смерть. Підставою для цього стала публікація книги колеги Олександри Кувшинової Бенджаміна Голла “Врятований“, в якій він розповідає про свій досвід перебування у зоні бойових дій в Україні. Сім’я загиблої журналістки критикує Fox за просування книги, адже, на їхню думку, вона неправдиво описує обставини смерті їхньої доньки.

"Фактичні обставини смерті Саші, які суперечать офіційним заявам Fox, Бена Холла і Harper Collins, були розкриті лише завдяки розслідуванню, проведеному їхніми адвокатами майже через два роки", — йдеться у позові.

Згодом Fox News прокоментували позов. Представники компанії виразили співчуття родинам загиблих, проте зазначила, що захищатимуться від недостовірних звинувачень, та запевнили, що для них безпека власних журналістів завжди була пріоритетом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності