• Головна
  • Україна
  • 17-річного хлопця судитимуть за неправдиве повідомлення про замінування школи

17-річного хлопця судитимуть за неправдиве повідомлення про замінування школи

Фото зі сторінки кіберполіції

Хлопця можуть ув’язнити на 8 років

На Буковині судитимуть 17-річного хлопця, який неправдиво повідомив про замінування київської школи. Окрім того, він заохочував інших до розсилки фейкових повідомлень про замінування. Про це 1 лютого повідомили у кіберполіції.

Правоохоронці Чернівецької області встановили 17-річного жителя області, який надіслав повідомлення про замінування на електронну пошту однієї зі шкіл столиці. Коли до закладу прибули поліцейські вибухотехнічної та кінологічної служб, то жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили.

Як згодом встановили кіберполіцейські, хлопець був активним учасником анонімних спільнот у месенджерах, учасники яких закликали один одного до фейкових замінувань закладів освіти та державних установ. У квартирі псевдомінера провели обшук, вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Поліцейські також припинили діяльність підконтрольних хлопцю спільнот. Йому вже повідомили про підозру у неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян. Тепер хлопцю загрожує до восьми років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності