У Львові зі скандалом реорганізували Будинок вчителя

У Львові зі скандалом реорганізували Будинок вчителя

Приміщення на вулиці Коперника, 42 передали Малій академії наук Львівщини

Львівська обласна рада під час засідання 27 лютого вирішила приєднати Львівський обласний будинок вчителя до обласної науково-педагогічної бібліотеки. Депутати погодилися з аргументами про недоцільність окремого існування цього закладу, а також про потребу реорганізувати Будинку вчителя.

На засіданні прочитали відкритий лист академіка Ігоря Юхновського, який закликав обласних обранців передати приміщення на вулиці Коперника, 42 (колишній палац Бєльських), у якому працює будинок вчителя, на потреби Малої академії наук. Перед депутатами також виступив керівник Будинку вчителя Володимир Парубій, який поінформував про негативне ставлення до реорганізації цього закладу його трудового колективу.

Після обговорення цього питання 48 депутатів проголосували за те, щоби приєднати Будинок вчителя до обласної науково-педагогічної бібліотеки. Згідно з рішенням, книгозбірня стане правонаступником майна, прав і обов’язків реорганізованого закладу.

Натомість приміщення на вулиці Коперника, 42, яке перебувало на балансі Будинку вчителя, передали обласній Малій академії наук, заради подальшого розвитку якої, за словами директора департаменту освіти й науки ЛОВА Олега Паски, й потрібно було реорганізувати Будинок вчителя. Депутати погодилися з аргументами чиновників, що передача приміщення МАН дасть їй змогу краще організувати науково-освітній процес, залучити більше учнів в дослідно-експериментальну, наукову, винахідницьку та пошукову діяльність.  

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності