• Головна
  • Україна
  • Уряд запускає освітній застосунок «Мрія» з електронним учнівським квитком

Уряд запускає освітній застосунок «Мрія» з електронним учнівським квитком

Уряд на своєму засіданні ухвалив постанову про запуск освітнього застосунку «Мрія», фото з сайту уряду

Застосунок міститиме бібліотеку з контентом для дітей та інформацію про освітні програми, курси, позашкільні активності, а також допоможе будувати індивідуальну освітню траєкторію

Кабінет міністрів ухвалив постанову про запуск освітнього мобільного застосунку «Мрія», який президент Володимир Зеленський презентував ще восени 2023 року. Про це повідомив віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Це буде абсолютно нова сутність і підхід до освіти — із програмами розвитку здібностей учнів та шкалою успішності. «Мрія» допоможе самореалізуватися, дасть зручний доступ до знань та змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії», — зазначив він.

За словами Михайла Федорова, застосунок міститиме бібліотеку контенту, який потрібен конкретній дитині, інформацію про освітні програми, курси, позашкільні активності, олімпіади, гуртки, а також відеоматеріали. Крім того, в нього можна буде завантажити електронний учнівський квиток «Мрія-ID», який працюватиме так само, як і документи в «Дії».

Запуск застосунку запланований на 2024 рік. Водночас уперше освітній застосунок «Мрія» презентував президент Володимир Зеленський у вересні 2023 року. Тоді він казав, що застосунок рекомендуватиме те, що потрібно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, на її талантах, «на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності