• Головна
  • Україна
  • Центр освіти оприлюднив демонстраційні варіанти тестів НМТ-2024

Центр освіти оприлюднив демонстраційні варіанти тестів НМТ-2024

Центр освіти оприлюднив демонстраційні варіанти тестів НМТ-2024

Для того, щоб їх пройти тест, слід зареєструватися на платформі «Всеукраїнська школа онлайн»

Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували та оприлюднили демонстраційні варіанти предметних тестів, які входять до складу Національного мультипредметного тесту (НМТ). Інформація про це з’явилася на сайті Центру 13 лютого.

Аби пройти пробне тестування слід скористатися платформою «Всеукраїнська школа онлайн». Спочатку потрібно стати користувачем цієї платформи й створити в ній обліковий запис. У розділі «Курси» треба вибрати навчальний курс для 10-го чи 11-го класу, потім перейти до вкладки «Демонстраційний варіант НМТ-2024». У цій вкладці натиснути «Переглянути курс», а потім — «Зареєструйтеся». Так користувач зможе повправлятися у виконанні «демонстраційного варіанту НМТ-2024», а після його завершення дізнатися результати тестування, в яких завданнях були помилки і яку тему варто доопрацювати, щоб надолужити прогалини. 

Предметні тести, надані в окремих pdf-файлах, будуть зручними для людей, які мають повільний інтернет. Наприкінці кожного тесту є правильні відповіді, що дає користувачу змогу одразу перевірити свої відповіді. Загалом кожен може відтворити атмосферу тестування, ознайомитися з інтерфейсом онлайнового тестувальника, максимально наближеним до того, який буде на реальному НМТ, навчитися правильно позначати відповіді на завдання різних форм.

НМТ — Національний мультипредметний тест запровадили замість ЗНО після початку повномасштабного вторгнення Росії. Сертифікаційну роботу Національного мультипредметного тесту виконують в один день у два етапи, кожен етап триває по 120 хвилин, з перервою у 20 хвилин. Цього року сертифікаційна робота НМТ матиме завдання з чотирьох навчальних предметів: обов’язкові — українська мова, математика та історія України, на вибір — українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія. Точної дати тестування не оприлюднюють з міркувань безпеки, проте відомо, що розпочнеться НМТ у травні, а найбільша кількість тестових днів основної сесії буде в травні та червні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності