• Головна
  • Україна
  • З міркувань безпеки в Україні не оприлюднять графік національного мультипредметного тесту

З міркувань безпеки в Україні не оприлюднять графік національного мультипредметного тесту

З міркувань безпеки в Україні не оприлюднять графік національного мультипредметного тесту

У минулі роки дати проведення тестувань також не повідомляли

З міркувань безпеки в Україні не будуть оприлюднювати графік національного мультипредметного тесту. Учасників тестування також закликають тримати в таємниці місце і час проведення тестування. Про це 23 січня повідомив портал “Освіта” з посиланням на інтерв'ю з директоркою Українського центру оцінювання якості освіти Тетяною Вакуленко.

За її словами, НМТ розпочнеться у травні, найбільша кількість тестових днів основної сесії буде в травні та червні. У липні відбудеться додаткова сесія, вона проходитиме для тих учасників, які з об’єктивних причин не змогли взяти участь в основній сесії. Тетяна Вакуленко також наголосила, що минулого і позаминулого року дати тестувань з міркувань безпеки для широкої аудиторії також не повідомляли. «Я попрошу такого підходу дотримуватись і учасників, не повідомляти в соцмережах про дату і місце, де і коли вони проходитимуть оцінювання», – звернулась Вакуленко до майбутніх учасників тестування.

Отримати інформацію про дату та місце проведення іспиту кожний учасник зможе у своєму персональному кабінеті не пізніше ніж за 10 днів до проведення іспиту.

Національний мультипредметний тест (НМТ) — форма проведення вступного випробування на бакалаврат для здобуття вищої освіти в Україні, введена у 2022 році через повномасштабне російське вторгнення в Україну. Дане тестування повинне тимчасово у 2022—2024 роках замінити традиційні вступні випробування у форматі ЗНО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності