• Головна
  • Новини Львівщини
  • Львівщина – у трійці лідерів за результатами мультипредметного тесту: скільки абітурієнтів написали на максимальний бал

Львівщина – у трійці лідерів за результатами мультипредметного тесту: скільки абітурієнтів написали на максимальний бал

Львівщина – у трійці лідерів за результатами мультипредметного тесту: скільки абітурієнтів написали на максимальний бал

На Львівщині 12 абітурієнтів склали іспит на максимальний бал — 600, з вибраних предметів

Львівщина у трійці лідерів в Україні за результатами Національного мультипредметного тесту.

Про це сьогодні, 3 липня, повідомив директор обласного департаменту освіти Олег Паска, пише Суспільне.

«Перша цифра серед усіх учасників зі Львівщини становила приблизно 8,3%. Друга цифра — якщо порівняти учасників, які здобули 600 балів, до всієї кількості, 21 тисячі. То показник у три рази вищий, ніж в середньому в Україні. Серед тих, хто здобув 200 балів з одного предмету, хоча б з одного предмету, то такий відсоток у Львівській області в 2 рази більший, ніж ми маємо в середньому», — каже директор обласного департаменту освіти Олег Паска.

Для складання Національного мультипредметного тесту у Львівському регіональному центрі зареєструвались на 13 тисяч учасників більше, ніж торік, каже директорка обласного центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. За її словами кількість охочих збільшилась, через дітей які прибули зі східних та південних областей України.

Загалом на Львівщині у тесті брали участь понад 21 тисяча абітурієнтів. З них 95 % писали тест.

«Це важливо, бо є невеликий відсоток, які захворіли, чи з поважних причин не змогли бути присутніми. Ми зареєстрували їх на додаткову сесію. Всі отримають запрошення, просто хочу сказати, щоб не хвилювалися, що всі, до 30 липня отримають результати на своїх сторінках, для того. З 1 серпня почнеться прийом документів наживо до закладів вищої освіти», — каже директорка обласного Центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Цьогоріч через війну в Україні знову не проводили ЗНО. Натомість абітурієнти вступатимуть до ВНЗ на основі результатів Національного мультипредметного тесту. Як і минулого року випускники складають три предмети. Утім у 2023 році одна з дисциплін є на вибір, адже історію України вилучили з переліку обов’язкових. Реєстрація вступників для участі в Національному мультипредметному тесті тривала до 3 травня. Основна сесія тривала з 5 до 23 червня, а додаткова відбудеться з 11 по 24 липня.

Нагадаємо, українські чиновники проходитимуть тести на знання англійської мови.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності