У Європі створять мережу центрів для проведення національного мультитестування

У Європі створять мережу центрів для проведення національного мультитестування

Тестування розпочнеться 18 липня

Проведення національного мультитестування в Україні розпочнеться 18 липня. Учні, які перебувають в інших країнах, зможуть пройти тестування за кордоном. Для цього у Європі створять мережу пунктів тестування для українців.

На Львівщині мережа тимчасових екзаменаційних центрів охопить 13 міст. Про це повідомила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Зокрема цьогоріч абітурієнти для вступу у вищі навчальні заклади складатимуть національний мультитест з трьох предметів: української мови, математики, історії України. Відбуватиметься тестування впродовж 10 днів у три зміни.

На виконання мультитесту з трьох предметів кожному учасникові буде виділено 120 хвилин. За кожен предмет виставлять певну кількість балів. Максимально по 30 балів з української мови та з історії України, 35 балів з математики.

Нагадаємо, Український центр оцінювання якості освіти опублікував календарний план організації та проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2022 році. Переважна більшість учасників тестування, які з 1 лютого до 19 квітня зареєструвалися для участі в ЗНО, братиме участь в основній сесії НМТ.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності