• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські лікарі вкоротили язик єдиному в Україні немовляті з рідкісним синдромом

Львівські лікарі вкоротили язик єдиному в Україні немовляті з рідкісним синдромом

Львівські лікарі вкоротили язик єдиному в Україні немовляті з рідкісним синдромом

У дитини язик був у п’ять разів довший за нормальний

Львівські лікарі вкоротили язик однорічному хлопчику, який народився з рідкісним генетичним захворюванням. Язик дитини був у п’ять разів довший за нормальний, не поміщався у роті, і заважав хлопчику нормально їсти й почати говорити. Операція пройшла успішно, наразі малюк реабілітується після складного втручання, повідомила пресслужба Центру дитячої медицини “Охмадит“ у п’ятницю, 16 лютого.

Як розповіли лікарі, Левчик народився в Одесі з рідкісним генетичним захворюванням — синдромом Беквіта — Відемана, який спричиняє надто інтенсивний розвиток різних органів дитини в утробі матері. До цього в Україні не фіксували жодної дитини з такою хворобою. Синдром означав, що язик Левчика з народження був у п’ять разів довший за норму. Хлопчик з першого дня не міг заховати його до рота, адже він там не вміщався. Коли малюк підріс, язик почав заважати йому їсти — хлопчик не міг їсти тверду їжу і батьки продовжували годувати його з пляшечки. Також хлопчик не міг почати вчитися говорити.

Батьки дитини звернулися за допомогою до львівської лікарні “Охмадит“, адже там як раз проводили безплатні консультації американські хірурги. «Язичок Левчика треба було скласти так, щоб хлопчик міг повноцінно дихати, їсти, розмовляти. Консультувалися з американськими колегами, адже в них є досвід допомоги таким діткам, адже хотіли, щоб у нашого пацієнта все вийшло якнайкраще», — пояснила лікарка хлопчика, щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

Операція з вкорочення язика пройшла успішно. Мама Левчика розповіла, що він вже перевчається їсти, пити, а також спілкуватися. Надалі на дитину чекає тривала реабілітація після операції, а також робота з логопедом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності