У Львові чоловіка врятували від пухлин, які трапляються у 4 людей на мільйон

У Львові чоловіка врятували від пухлин, які трапляються у 4 людей на мільйон

Чоловіка шість років лікували від епілепсії. А з’ясувалося, що його судоми спричиняла рідкісна пухлина підшлункової залози

48-річний Сергій із Львівщини занедужав шість років тому. Тоді чоловік уперше втратив свідомість та в нього з'явилися напади судом. Лікарі за місцем проживання діагностували у нього епілепсію. Про це 14 лютого повідомили у Першому медичному об’єднанні.

“Чоловік роками пив ліки, але ставало лише гірше. Останні ж пів року взагалі стали найважчими в житті Сергія. Розповідає: “Я вже не міг працювати. Мене часто турбували напади судом, я втрачав свідомість, почав падати зір. Але найгірше було те, що одного разу я пішов в магазин та забув дорогу додому. А в магазині не зрозумів де я””, — йдеться у повідомленні.

Торік у жовтні, після чергового нападу судом швидка привезла Сергія до Лікарні Святого Пантелеймона. У пацієнта був критично низький рівень цукру в крові. Тому лікарі провели КТ-дослідження підшлункової залози та виявили там підозрілий утвір.

“Це вкрай рідкісні пухлини, що зустрічаються лише в 4 людей на 1 000 000 населення. Такі новоутворення переважно доброякісні, але шкоду наносять чималу. Адже інсуліноми зумовлюють активне продукування гормону інсуліну, що викликає гіпоглікемію - різке падіння рівня цукру в крові. Як наслідок - втрата свідомості та судоми. Допомогти пацієнту могла лише операція з видалення пухлин”, — розповіли у Першому медичному об’єднанні.

Команда хірургів спершу провела малоінвазивне видалення одно сантиметрової пухлини хвоста підшлункової. “Складність цієї операції полягає в тому, що в місці втручання проходять селезінкові судини та артерії, пошкодження яких може призвести до серйозних ускладнень. Цей етап пройшов успішно. За місяць хірурги після дообстеження та підтвердження виконали другу операцію з видалення ще іншої пухлини - вже в головці підшлункової залози. Тут також минулося без ускладнень”, - розповідають лікарі. Вже на 5-й день після другого втручання Сергій поїхав додому. Рівень цукру в його крові нормалізувався. Напади судом теж більше не турбують чоловіка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності