У Львові відкривають центр рекрутингу ЗСУ

У Львові відкривають центр рекрутингу ЗСУ

У ньому не вручатимуть повісток, а лише консультуватимуть

Міністерство оборони спільно з міською радою Львова запускає у місті пілотний проєкт рекрутингу української армії. Про це у п’ятницю, 9 лютого, повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вже наступного тижня у Центрі можна буде дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії, які є в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Центр рекрутингу працюватиме за адресою: вулиця Костя Левицького, 67. У приміщенні щодня працюватиме п’ять рекрутерів, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії. Важливо, що центр не матиме відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише консультуватимуть.. 

Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку (один місяць) та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби. 

Таким чином центри рекрутингу долучатимуть українців та українок до Сил безпеки та оборони України через підписання контракту з відповідною військовою частиною. Наразі є можливість укладати як строкові контракти, так і контракти до оголошення демобілізації. Надалі такі центри мають запрацювати по всій Україні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 26 січня 2024 року, у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу батальйону “Вовки Да Вінчі”. Він розташований в одному з приміщень на площі Ангелів. Там можна отримати консультацію щодо проходження служби в батальйоні, ознайомитися з вакансіями та відразу ж пройти співбесіду. До слова у центрі Львова також функціонує рекрутинговий центр 3-ї окремої штурмової бригади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності