• Головна
  • Новини Львова
  • На архітектурний конкурс проєкту Меморіального комплексу у Львові подалися 53 учасники

На архітектурний конкурс проєкту Меморіального комплексу у Львові подалися 53 учасники

Фото: ЛМР

Зареєстровані учасники можуть подати свої проєкти до 1 квітня

У Львові завершився прийом заявок на Всеукраїнський архітектурний конкурс проєкту Меморіального комплексу військових поховань на вул. Мечнікова. Всього на конкурс зареєструвалися 53 учасники, повідомили у Львівській міськраді у суботу, 3 лютого.

“53 заявки на конкурс по Меморіалу – це безпрецедентна кількість, і це дуже великий інтерес і дуже велика відповідальність усіх цих команд, щоби підійти правильно до цього об’єкту. Конкурс має бути максимально прозорим і об’єктивним”, — розповів керівник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Антон Коломєйцев.

Зареєстровані учасники можуть подати свої проєкти до 1 квітня, потім журі визначить переможця. Переможці конкурсу отримають премії: перше місце — 500 тис. грн, друге — 300 тис. грн і третє місце отримає 200 тис. грн.

Також завершився конкурс на проєкт громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю — на нього зареєструвалися 17 учасників.

“До нас надійшло 53 заявки на конкурс по Меморіалу на вулиці Мечникова щодо вшанування пам’яті Героїв, і 17 заявок на простір імені Коновальця. Це не означає, що ми отримаємо саме таку кількість проєктів, бо часто буває що люди зголошуються, але пізніше не роблять цих проєктів з певних причин. Але ми очікуємо, що більшість це зробить”, — повідомив Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, у травні 2022 року міська рада прийняла рішення щодо проведення архітектурного конкурсу на облаштування меморіалу. Виконком ЛМР запропонував візуалізацію майбутнього меморіалу, яку архітектори можуть взяти за основу при розробці власних варіантів. Управління архітектури міськради пропонувало, аби на могилах воїнів стояли козацькі хрести. 5 січня ЛМР оголосила Всеукраїнський архітектурний конкурс на проєктну пропозицію Меморіального комплексу військових поховань на вул. Мечнікова.

9 січня у Львові оголосили конкурс на проєкт громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю. Архітектори планують облаштувати простір на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності