Студенти Львівської Політехніки розробили ошийник для спілкування з котами

Студенти Львівської Політехніки розробили ошийник для спілкування з котами

Ошийник перекладає звуки, які видає тварина, за допомогою штучного інтелекту

Команда студентів Львівської Політехніки розробила пристрій Cotia, який зможе перекладати звуки, які видають коти. Пристрій виглядає як ошийник, а аналізувати та перекладати “мову котів” йому дозволить штучний інтелект. Тестові ошийники Cotia команда стартаперів представить вже в лютому, повідомили на сайті Львівської Політехніки у вівторок, 23 лютого.

Як розповів Андрій Михайлів, Cotia — це ошийник, який перекладатиме звуки, які видають коти, на зрозумілу для людей мову. Працює пристрій з допомогою штучного інтелекту: спочатку ошийник “слухає” нявчання кота, а потім штучний інтелект аналізує ці звуки, порівнює їх з іншими звуками у своїй базі даних та вирішує, що вони можуть означати. Після цього ошийник озвучує господареві тваринки переклад. 

Розробники також зазначають, що Cotia може не лише перекладати мову домашніх тварин, а й збирати довготривалі дані, пов’язані з їхнім станом здоров’я, як і звичайний фітнес-браслет для людей. Таким чином Cotia допоможе господарям краще піклуватися про своїх улюбленців. “Дизайн самого аксесуару ми розробляємо так, щоби він був комфортний для тварини, і тестуємо його на наших котиках», — додав автор проєкту Андрій Михайлів. Працювали над розробкою п’ятеро студентів.

Команда стартапу вже розробила перший прототип ошийника, а наразі завершує роботу над початковою версією пристрою. “Ми дозбируємо ще деякі категорії звуків у датасет і загалом готуємось до залучення більшої кількості перших покупців», — прокоментував автор проєкту Андрій Михайлів. За його словами, перші тестові ошийники команда представить вже в лютому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності