Нова рекордсменка: у Британії знайшли найстарішу кішку у світі

Нова рекордсменка: у Британії знайшли найстарішу кішку у світі

Лише двічі протягом свого тривалого життя Розі була у ветеринара

У британському Норфолку знайшли кішку. Розі скоро виповниться 32 роки, як стверджує її 72-річна господиня. Відтак вона може виявитися найстарішою у світі кішкою.

Про це пише Daily Mail.

Розі – народилася від рудого кота та кішки породи регдол. Власниця тварини каже, що у Розі чудове здоров'я й у неї досі всі зуби на місці. Жінка взяла кота у 1991-му. Тоді попередня власниця Розі відмовилася від кошеняти, коли з'ясувалося, що її донька має алергію на тварину.

Водночас Ліла тоді овдовіла й почувала себе самотньою. Раніше вона вже взяла до хати кішку та бездомного собаку, тож з радістю прийняла і Розі.

За словами жінки, секрету довголіття немає. Ліла зазначає, що всі її вихованці жили довго завдяки якісному харчуванню та турботі. Проте зараз Розі вже не така активна, як у юності.

«Все, що вона робить, це їсть, спить, використовує лоток і повторює це знову. Мені часто доводиться перевіряти, чи жива вона і, чи дихає. Я турбуюся про той день, коли вона перетне райдужний міст. Вона залишить велику порожнечу в моєму серці. Я сумуватиму за нею, коли вона піде. Але я ніколи не дозволю її приспати», — наголосила літня жінка.

Вона додала, що лише двічі протягом свого тривалого життя Розі була у ветеринара. Перший раз — коли її стерилізували та вдруге — у 2018 році для курсу антибіотиків, щоб вилікувати кісту на голові.

Тим часом британці Лілі пропонують зв'язатися з представниками Книги рекордів Гіннеса, щоб підтвердити, що Розі є найстарішою кішкою у світі.

Додамо, що найстарішою з котів, що нині живуть, є кішка 27-річна кішка Флоссі. Вона народилася 29 грудня 1995 року й також живе у Великій Британії.

Нагадаємо, португальського собаку Бобі визнали найстаршим псом у світі — йому 30 років і 266 днів. Чотириногий живе в селі Конкейрос поблизу міста Лейрія.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності