У львівській лікарні з’явився новий апарат для виявлення туберкульозу

У львівській лікарні з’явився новий апарат для виявлення туберкульозу
Фото: Львівська обласна військова адміністрація

Бактеріологічний аналізатор для Центру легеневого здоров’я придбали в межах однієї з програм USAID

У львівському Центі легеневого здоров’я з’явився новий Бактеріологічний аналізатор для виявлення туберкульозу. Апарат придбали в межах однієї з програм USAID. Його вже доправили до центру, і він готовий до роботи, повідомила пресслужба Львівської ОВА у середу, 17 січня.

Бактеріологічний аналізатор BACTEC MGIT 960 для лабораторії Центру легеневого здоров’я придбали в межах одного з проєктів USAID — «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні». Цей проєкт реалізує міжнародна організація PATH. Комплекс BACTEC MGIT 960 повністю автоматизований, він призначений для виявлення мікобактерії туберкульозу і визначення її чутливості до лікарських препаратів. Апарат уже доставили до лабораторії центру, він повністю готовий до роботи.

«Бактеріологічна лабораторія Центру легеневого здоров’я – одна із найкращих в Україні. Втім, меж досконалості не існує, коли йде мова про якісну лабораторну діагностику. Ми постійно покращуємо матеріально-технічний рівень лабораторії та закладу. Дякуємо партнерам за підтримку та плідну співпрацю», — прокоментував керівник центру Любомир Рак.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності