Дружина Ігоря Гринкевича звільнилася з «Львівської політехніки»

Світлана Гринкевич звільнилася напередодні пікету, який готувалися провести студенти «Львівської політехніки», фото Світлани Гринкевич

Раніше студенти «Львівської політехніки» планували провести пікет з вимогою звільнення Світлани Гринкевич, проте його вже скасували

Професорка Світлана Гринкевич, дружина львівського бізнесмена ZAXID.NET, підозрюваного в розкраданні грошей Міністерства оборони, звільнилася з Національного університету «Львівська політехніка», де працювала на кафедрі маркетингу та логістики. Про це у четвер, 11 січня, повідомив ZAXID.NET.

Напередодні, 10 січня, студенти оголосили про намір пікетувати «Львівську політехніку» з вимогою звільнити з роботи Світлану Гринкевич. Як розповів керівник львівського осередку ГО «Українські студенти за свободу», студент Львівської політехніки Роман Мацуєв, акція була запланована на п’ятницю, 12 січня, біля головного корпусу політехніки. Однак вже 11 січня Гринкевич звільнили на підставі її заяви. Вона звільнилася «за власним бажанням».

Речниця «Львівської політехніки» Наталія Павлишин у коментарі LVIV.MEDIA не змогла повідомити, коли саме Гринкевич написала заяву на звільнення, але зазначила, що у випадках, коли працівники звільняються за власним бажанням, відділ кадрів «працює оперативно». Також вона підтвердила інформацію про те, що до цього Гринкевич була у відпустці.

До слова, раніше студенти «Львівської політехніки» планували провести пікет з вимогою звільнення Світлани Гринкевич. Проте мітинг, який мав відбутися в пʼятницю 12 січня о 13:30 під стінами головного корпусу Львівської Політехніки — скасовано. Про це LVIV.MEDIA повідомив один з організаторів акції.

Окрім того, що Світлана Гринкевич була професоркою «Львівської політехніки», вона також є співзасновницею благодійного фонду Hope.UA, яким керує її син Роман Гринкевич. До слова, син Світлани та Ігоря Гринкевичів Роман їздить на ексклюзивній BMW за 10 млн грн. Також Світлана Гринкевич є співвласницею низки фірм родинного бізнесу Гринкевичів.

Нагадаємо, кілька місяців тому Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні Гринкевичу підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України. За попередніми оцінками це призвело до збитків бюджету на 1,2 млрд грн та відповідно зриву постачання.

Правоохоронці виявили повне невиконання 6 контрактів. Щонайменше за 7 договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов'язань. Також, встановлено, що 8 договорів виконані із запізненням від 3 до 5 місяців.

29 грудня 2023 року працівники ДБР повідомила Гринкевича, який пропонував 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у процесі розслідування кримінального провадження. Наразі суд арештував і самого Гринкевича з правом вийти під заставу, і його повідомила. Міністерство оборони повідомило, що розірвало всі контракти з компаніями Гринкевича, крім контрактів на харчування. Також про розрив договорів з компаніями бізнесмена повідомила Львівська ОВА.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності