Син львівського бізнесмена Гринкевича їздить на ексклюзивній BMW за 10 млн грн

Син львівського бізнесмена Гринкевича їздить на ексклюзивній BMW за 10 млн грн

Загалом родина Гринкевичів користується мінімум шістьома елітними авто

Роман Гринкевич — син одіозного львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який нещодавно намагався підкупити одного із керівників ДБР 500 тис. доларів, користується ексклюзивною машиною BMW Alpina XB7. Як відомо LVIV.MEDIA із власних джерел, Роман Гринкевич користується авто від липня цього року і його вартість більше як 10 млн грн.

Автомобіль належить до класу елітних та ексклюзивних авто. Ці машини збирають вручну, салон авто шкіряний та виготовлений на замовлення.

“BMW ALPINA XB7 оснащений новітньою технологією підвіски, що відкриває новий вимір як комфорту їзди, так і динаміки кермування в сегменті розкішних спортивних транспортних засобів класу люкс”, — йдеться на офіційному сайті.

Автомобіль був придбаний 8 липня цього року за 10 млн 286 тис. 998 грн. BMW Alpina XB7 із номерним знаком КІ 0990 ЕВ зареєстроване на львівське підприємство ТзОВ “ВЕТТЕПЛО”, яке згідно з даними системи YouControl займається постачанням пари, гарячої води та кондиційованого повітря. Власницею фірми є Ірина Федак — бабуся того ж Романа Гринкевича.

До слова, ще один елітний автомобіль, який зареєстрований на ту ж фірму “ВЕТТЕПЛО” був зафіксований у Києві в жовтні під час комендантської години біля нічного клубу Boho. Це був елітний BMW 7 на львівській реєстрації. З наших джерел — вартість конкретно цієї машини 2022 року випуску із номером ВС 9999 ЕХ — близько 5 млн грн.

Щодо інших авто, якими володіє родина Гринкевичів стало відомо від журналіста та засновника громадської ініціативи “Зупини лося” Костянтина Андріюка. Він оприлюднив фото машин Гринкевичів. За його словами у родині є ще :

  1. Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC дружини Світлани Гринкевич. Ціна 0 000
  2. Range Rover. Для сина Романа Гринкевича, вартістю у 0 000
  3. Ще один BMW М760 LI для сина. Ціна – 0 000.
  4. BMW X6 для доньки Ольга Гринкевич. Ціна - 0 000
  5. Mercedes-Benz S 500 за 0 000 самого Ігоря Гринкевича

Поки Україна воює проти окупанта, сімейство корупціонерів пачками купувало елітні автівки німецького...

Posted by Kostyantyn Andriyuk on Monday, January 8, 2024

Нагадаємо, два тижні тому ДБР затримало львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, коли той, давав хабар одному з керівників Бюро у сумі 500 тис. доларів за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження. Ігор Гринкевич — львівський бізнесмен, один з найбільших постачальників Міністерства оборони. Раніше ДБР порушило проти нього кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн. До виконання оборонних замовлень Гринкевич залучив підконтрольні йому підприємства, які раніше займались будівництвом. Але ці компанії не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання майна для потреб Міноборони, що призвело до зриву постачання та завдало збитків бюджету щонайменше на 1,2 млрд грн.

Гринкевич повністю не виконав шість контрактів. Він поставляв товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримав державні гроші за повне виконання зобов'язань. До усього правоохоронці виявили факти завищення вартості товарів, поставлених для МОУ.

Тим часом син Ігоря Гринкевича Роман теж займається бізнесом. Роман Гринкевич є директором і засновником ТОВ "Будівельний альянс Монтажпроект" та директором БО “Благодійний фонд “Хоуп.Юа”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності