Поховання з Пагорбу Слави у Львові планують перенести

Поховання з Пагорбу Слави у Львові планують перенести

Наразі ЛКП “Музей “Личаківський цвинтар” має провести дослідження території меморіального комплексу

У Львові проведуть дослідження території меморіального комплексу “Пагорб Слави”, аби пізніше звідти перенести рештки похованих військових Першої та Другої світових воєн. ЛКП “Музей “Личаківський цвинтар” має провести дослідження території комплексу. Відповідне рішення затвердив виконком Львівської міськради у п’ятницю, 22 грудня.

“Львів розпочав процедуру щодо проведення досліджень та можливого перенесення поховань І та ІІ світових війн з території Пагорбу Слави. Так, ЛКП “Музей “Личаківський цвинтар” доручено забезпечити проведення досліджень цієї території та замовити виготовлення науково-проєктної документації на перенесення пам’ятки історії”, — написали у міськраді.

У ЛМР зазначили, що, аби провести дослідження та перенести людські рештки з цієї території, треба виготовити відповідну науково-проєктну документацію, яку також має погодити Львівська ОВА та Міністерство культури. Тільки після отримання всіх погоджень можна розпочати дослідження та перенесення решток.

“Це неможливо зробити швидко, процедура тривала та передбачає етап погодження на рівні області та Міністерства культури. До прикладу, етап погодження щодо ексгумації на Личаківському військовому цвинтарі зайняв понад пів року”, — зазначала керуюча справами виконкому ЛМР Наталія Алєксєєва.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності