Із “Пагорбу слави” у Львові забрали радянські скульптури (фото)

Із “Пагорбу слави” у Львові забрали радянські скульптури (фото)

Досі Львівська громада була однією з найменш декомунізованих громад області

Із “Пагорбу слави” у Львові забрали радянські скульптури. Про це у соцмережі повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Тиждень поповнення експонатів музею Територія Терору. Сьогодні музей поповнився скульптурами з “Пагорбу слави”, - написав він.

Нагадаємо, що Львівську владу звинувачували в тому, що вона дуже повільно позбувається радянських символів. Про це, зокрема, йшлося на засіданні робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА.

Йшлося про кілька великих пам’ятників, які возвеличують армію окупанта і досі перебувають у громадському просторі Львова. Це – так званий «Пагорб слави», об’єкт в Ситихові й інші пам’ятники, барельєфи та меморіальні дошки в населених пунктах Львівської громади. Разом із Лопатинською, де є понад 10 об’єктів монументальної пропаганди, Львівська громада донедавна була найменш декомунізованою у Львівській області.

До слова, меморіальний комплекс «Пагорб слави» у Львові від 1994 року є частиною історико-архітектурного заповідника «Личаківський цвинтар». Тут поховані російські та радянські військовики, які загинули під час Другої світової війни. Загальна площа території 0,76 га, на якій розташовані три великі пропагандистські скульптури та десятки могил.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності