У Львові відкрили прихисток для херсонців

У Львові відкрили прихисток для херсонців

Новий Центр підтримки та захисту для внутрішньо переміщених осіб запрацював 6 червня у Львові

Евакуйованих з підтоплених територій херсонців поселять у новому Центрі підтримки та захисту.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної ради.

Новий Центр підтримки та захисту для внутрішньо переміщених осіб запрацював 6 червня у Львові. Діятиме центр проживання ВПО у комунальному приміщенні Львівської обласної ради. Його відкрив Благодійний Фонд «ім. Бориса Возницького» у КП ЛОР.

«Він розрахований до 70 осіб, – повідомила керівниця центру Альбіна Брилліантова. – Будемо приймати Херсонський регіон. Сьогодні [6 червня] вже один автобус виїхав на підтоплені території. Готується другий автобус. Ми першими приймемо хвилю херсонців».

Будівля має два поверхи та складається з 17 житлових кімнат, санвузлів, кухні та їдальні на 400 кв.м. Одночасно у шелтері зможуть перебувати до 70 осіб, - пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

На двох поверхах будинку є кімнати для проживання, кухня, пральня, санвузли.

«Волонтери з різних країн світу допомагали і залучалися до ремонтів. Були волонтери з Австралії, Швеції, Польщі. І сьогодні є іноземні волонтери, які допомагали», – розповів волонтер Андрій Хожев.

Упродовж місяця центр може стати прихистком для 200 українців та прийняти понад 1000 осіб на рік.

Мешканців прихистку буде забезпечено харчуванням, необхідними засобами гігієни, одягом тощо. Також, вони отримають фахову інформаційну, психологічну, юридичну та медичну підтримку.

«В Україні триває повномасштабна війна. Евакуація населення з прифронтових, обстрілюваних та деокупованих територій на Львівщину триває. Область працює над тим, аби забезпечити житлом кожного. Разом з партнерами маємо створити безпечну систему поселення для людей з південних та східних регіонів України, які шукають прихистку, шляхом організації і облаштування спальних місць у пристосованому під всі потреби приміщеннях», – зазначив директор Департаменту економічної політики ОДА Степан Куйбіда.

Нагадаємо, Дрогобич готовий прийняти евакуйованих з Херсонщини людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності