• Головна
  • Війна
  • Затоплені будинки та евакуація населення: у Херсонській ОВА розповіли про наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС

Затоплені будинки та евакуація населення: у Херсонській ОВА розповіли про наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС

Ситуація знаходиться під контролем

Вода продовжує прибувати та підтоплювати населені пункти Херсонщини внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Наразі відомо про 71 підтоплений будинок.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Тільки у селі Тягинка підтоплено 2 мости та 33 житлові будинки. У Бургунці 3 оселі опинилися у воді. У Отрадокам’янці підтоплено міст, через що ускладнено під’їзд до населеного пункту. У селищі Козацьке Каховського району затоплено три десятки домівок», - сказав він.

Наразі проводиться евакуація людей з населених пунктів, які знаходяться в зоні підтоплення. Для цього задіяно 50 автобусів та велика кількість волонтерів, поліції, особового складу ДСНС, військових адміністрації. Також опрацьовуються додаткові маршрути евакуації та розміщення населення.

«Станом на 15:30 евакуювали 1328 людей, зокрема, мікрорайон «Острів» у Херсоні – допомогли покинути цю зону майже 1200 особам. 136 людей нагодовані та розміщенні по гуманітарним центрам. Потягом евакуювали 43 херсонці, з них 3 дитини. За допомогою волонтерів автотранспортом вивезли 114 людей, 15 з яких – діти», - зазначив Прокудін.

Він наголосив, що головне – зберігати спокій та не піддаватись на провокації ворога. Ситуація знаходиться під контролем.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA зібрало повний перелік міст, які готові прийняти херсонців та всю інформацію щодо надання допомоги постраждалим.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності