У храмі УКУ відкрили для огляду унікальну мозаїку святої Софії: чим вона особлива

У храмі УКУ відкрили для огляду унікальну мозаїку святої Софії: чим вона особлива

Мозаїку викладали понад 2 роки, адже це дуже кропітка робота, яку не припиняли навіть у найважчі періоди повномасштабної війни

В університетському храмі УКУ зняли риштування і тепер кожен може побачити вівтарну частину унікальної мозаїки святої Софії – Премудрості Божої, де зображена свята Софія у вигляді вогненного ангела.

Про це пишуть на сторінці Українського католицького університету.

«Свята Софія зображена за престолом з євхаристійними дарами. Тут також є символ Святої Трійці. Символ Святого Отця – сім стовпів із дарами Святого Духа, як сім стовпів, на яких Софія-Премудрість збудувала свій храм. Символ хризми – це символ Ісуса Христа», – розповіла головна художниця проєкту мозаїки, викладачка Академії мистецтв Любов Яцків.

Мозаїку викладали понад 2 роки, адже це дуже кропітка робота, яку не припиняли навіть у найважчі періоди повномасштабної війни.

Усіх запрошують на Богослужіння у храм УКУ і заодно побачити унікальний витвір мистецтва.

Нагадаємо, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук 31 травня відвідав Львівський національний університет імені Івана Франка. Він побував на презентації україномовного перекладу книги «Скажи мені правду. Діалоги про сенс життя».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності