У Львові відкриють культурний центр ЮНЕСКО

У Львові відкриють культурний центр ЮНЕСКО

Проєкт фінансується Іспанією та реалізовується у Львові за координації ЮНЕСКО, його вартість — півтора мільйона євро

Культурний центр ЮНЕСКО у Львові відкриють у приміщеннях, що на вулиці Князя Романа, 6.

Про це повідомили 18 травня на сторінці «РадіоГараж».

Проєкт фінансується Іспанією та реалізовується у Львові за координації ЮНЕСКО, його вартість — півтора мільйона євро.

Мова йде про частково перший та другий поверхи приміщень ЛКП «Львівське Радіо».

«Культурний центр займатиме лише частину простору з вулиці Нижанківського, а також весь другий поверх. Загалом ЛКП "Львівське радіо" має на своєму балансі різні приміщення поза межами адреси на вулиці Князя Романа, 6. В той же час, ЛКП перебуває в процесі формування стратегії розвитку для усіх приміщень», — розповів директор ЛКП «Львівське Радіо» Андрій Лінік.

18 травня відбулася неформальна зустріч представників Королівства Іспанії з представниками інституцій культурного сектору Львова.

«Культура в часи війни є як ніколи вразливою, і це дуже добре розуміють у ЮНЕСКО. І саме у Львові ця організація вирішила реалізувати свій пілотний проєкт "Культура заради миру та стійкості: створення культурного центру у Львові". Для того, щоб зрозуміти, з якими викликами зустрічаються культурні інституції в умовах повномасштабної війни і яка саме підтримка та співпраця є найбільш актуальними сьогодні, відбулася зустріч», — йдеться у повідомленні.

Представники Іспанії зазначили, що майбутній Культурний центр стане таким дипломатичним посередником між Україною та Іспанією.

«Та зауважили, що для них важливо не просто відкрити гарне приміщення, яке буде служити потребам культури протягом певного часу проєкту, а переконатись, що це місце стане стійким та успішним центром для залучення до співпраці та підсилення існуючих інституцій, митців, культурних акторів», — додають на сторінці «РадіоГаража».

Нагадаємо, у вересні 2022 року повідомляли, що ЮНЕСКО виділить 1,5 млн доларів на відкриття Культурного центру у Львові. Повідомляли що також вдалося узгодити питання прискорення фінансування з боку ЮНЕСКО конкретних потреб культурної сфери та нових заходів щодо захисту української культурної спадщини. Перш за все, йдеться про роботи напередодні зими у таких областях: Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності