Дрогобич святкуватиме День вишиванки: афіша заходів

Дрогобич святкуватиме День вишиванки: афіша заходів

Усіх містян та гостей Дрогобича в цей день закликають підтримати всеукраїнську ініціативу та одягнути національне вбрання.

Дрогобич, 18 травня святкуватиме День вишиванки.До свята підготували насичену програму.

Про це пишуть на сторінці Дрогобицької міської ради.

Так, 18 травня, о 15:00 год на площі Ринок відбудеться презентація вишиваної мапи Дрогобицької громади, до оздоблення якої долучились усі старостинські округи. Представлятимуть мапу діти, які проведуть презентацію своїх сіл та паралельно продемонструють свою творчість.

Усіх містян та гостей Дрогобича в цей день закликають підтримати всеукраїнську ініціативу та одягнути національне вбрання.

Також 18 травня, о 14:00 год на території церкви Святого Юра відбудеться дійство «Музейний фестиваль». Захід ініціює Управління культури та розвитку туризму з нагоди Міжнародного дня музеїв, яке цьогоріч відзначають одночасно із особливим ювілеєм — 10-ою річницею внесення церкви Святого Юра до Списку Світової Спадщини ЮНЕСКО.

У програмі – урочиста частина та панельна дискусія за участі львівських та дрогобицьких науковців та дослідників храму, святковий концерт від молодіжного колективу Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського, тематичні майстер-класи для дітей, частування і благодійний ярмарок крафтових товарів Дрогобиччини. Вхід на фестиваль вільний.

Нагадаємо, у Дрогобичі пам’ятникам одягнули вишивані краватки. Мова іде про пам’ятники Степану Бандері, Юрію Котермаку, Тарасові Шевченку, Івану Франку та іншим відомим постатям та визначним особистостям. Монументи прикрасили вишиваними краватками, метеликами та хусточками.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності