• Головна
  • Лайфстайл
  • Яворівський пиріг та рогалики з трояндовим варенням: у Львові частувалися стравами, які можуть стати нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО

Яворівський пиріг та рогалики з трояндовим варенням: у Львові частувалися стравами, які можуть стати нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО

Яворівський пиріг та рогалики з трояндовим варенням: у Львові частувалися стравами, які можуть стати нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО

У Львові відбувся гастровечір "Гастроспадщина Львівщини: шлях до ЮНЕСКО"

На Львівщині презентували традиційні для області страви, які можуть стати нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО.

Про це пишуть на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

Захід мав на меті презентувати на ресторанному рівні традиційні страви, притаманні Львівській області, які належать до нематеріальної спадщини України і, як результат, — створити підґрунтя для внесення цих страв до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

"Скласти враження про кожну державу допомагає її архітектура, місцеве населення, а також її традиційна кухня. Львівщина була й залишається привабливим туристичним регіоном для туристів з-за кордону, однак незначна кількість з них знає, якими стравами славиться наша область. Поєднання давніх традицій приготування та вишуканості сучасної подачі дозволить показати усе багатство української кухні широкому міжнародному загалу. Нещодавно об’єктом нематеріальної спадщини України став Яворівський пиріг, тепер час внести його до спадщини ЮНЕСКО", — зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Розпочали дійство з дегустації страв галицької кухні. Учасники заходу мали змогу почастуватись Яворівським пирогом, картопляними зразами за давнім галицьким рецептом, рогаликами з трояндовим варенням.

"Я щиро вірю, що нам вдасться внести Яворівський пиріг до спадщини ЮНЕСКО, що Яворівський пиріг частіше почне з’являтись на наших столах, що його дедалі більше рестораторів будуть включати у своє меню. Ця історія не лише про кухню та страви, це про економічний розвиток регіону, традиції наших предків та світове визнання на міжнародному рівні", — підкреслила начальниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака.

Опісля відбулась дискусія з провідними рестораторами Львівщини щодо перспективи впровадження Яворівського пирога в меню закладів громадського харчування.

Нагадаємо, яворівська дерев’яна забавка, Яворівський пиріг та об’ємна сферична різдвяна звізда із села Мацьковичі увійшли до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

Читайте також:

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності