• Головна
  • Новини Львова
  • За порушення селять «на казарми»: матір загиблого курсанта розповіла про покарання у ЛьвДУВС

За порушення селять «на казарми»: матір загиблого курсанта розповіла про покарання у ЛьвДУВС

За порушення селять «на казарми»: матір загиблого курсанта розповіла про покарання у ЛьвДУВС

Хоча на території університету є гуртожиток, але там курсанти не хочуть жити

Студентів Львівського університету внутрішніх справ карають за погані оцінки, відправляючи курсантів жити у казарму в ізоляції.

Про це матір загиблого курсанта Дмитра Гульчука - Світлана Гульчук - розповіла в інтерв’ю «Високому замку».

Вона зазначила, що поспілкувалася з кількома курсантами (на правах анонімності). Вони розповіли, як в університеті організоване навчання, з якими проблемами та труднощами стикаються майбутні поліцейські та кого звинувачують у смерті товариша.

«Після цієї трагедії курсантів перестали заселяти «на казарми», що біля Львова. Віднедавна цю «традицію» знову відновили. Якщо курсант має три і більше двійки, його карають — відправляють жити у казарму в ізоляції. Там має виправити свої оцінки», - передає жінка слова курсантів.

Зокрема, хлопці розповіли, що орендують квартири у Львові (зазвичай, проживають по кілька осіб, аби вартість проживання була нижчою). Хоча на території університету є гуртожиток, але там курсанти не хочуть жити.

«Бо якщо захочуть вийти за територію навчального закладу, треба просити звільнення. Тому у гуртожитку «базується» загін оперативного реагування (курсантів там тренують, видають їм «броніки» тощо). Можуть примусово заселити туди курсантів, які погано вчаться (навіть якщо мають оплачене орендоване житло). Курсант житиме там, поки не виправить оцінки. Теплої води в університетському гуртожитку, кажуть мої співрозмовники, немає (погано працює бойлер). Пральної машини — теж немає. Казарми, туалети, душ — прибирають самі», - розповідає Світлана Гульчук.

Водночас курсанти зазначають, що викладачі в університеті кваліфіковані, до них претензій не мають.

«Є серед них діючі правоохоронці, є цивільні (не мають поліцейських погонів). Психологічний тиск, за словами курсантів, чинить на курсантів керівництво навчального закладу», - каже матір загиблого курсанта.

Нагадаємо, деталі розслідування щодо самогубства курсанта Львівського університету внутрішніх справ Дмитра Гульчука досі невідомі його батькам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності